Aké sú možnosti
Nie každý má totiž doma štvornohého kamoša s takými rozmermi, že mu môže hodiť do misky celý kilový balík mäsa naraz. Zvyčajne je nutné najskôr mäso nejakým spôsobom naporciovať, potom rozdeliť do krabičiek alebo balíčkov. Pritom by sme zároveň nemali zabúdať na životné prostredie. Preto sa v dnešnom článku pozrieme na niektoré osvedčené možnosti, ako s mäsom naložiť.
MRAZNIČKA
Za prvé mraznička. Netvrdím, že bez mrazničky sa nedá barfovať, ale zháňať každý druhý deň nové a nové mäso, to je zvyčajne pre nás smrteľníkov nadľudský výkon. Aj vzhľadom na časovú náročnosť, ktorá nás každý deň prenasleduje. A tak sa stala mraznička najlepším priateľom každého barfára
Ja bežne objednávam mäso iba raz do mesiaca, ale zato poriadnu dávku mäsa, vnútorností, kostí a mrazenej zeleniny. V priebehu mesiaca potom už len vyťahujem zo zásob v mrazničke jeden balík za druhým.
KRABIČKY
Mnoho majiteľov štvornohých požieračov mäsa používa krabičky rôznych veľkostí a tvarov. Do nich jednotlivé kŕmne dávky pripravia aj so zeleninou, pekne ich naskladajú do mrazničky a postupne už len vyťahujú, rozmrazujú a servírujú.
Príprava krabičiek na jeden mesiac obvykle nezaberie viac ako pár hodín a výsledok stojí za to. Pri akomkoľvek porciovaní by sme ale mali dávať pozor, aby sme mäsa nerozmrazovali príliš a opakovane zase nezamrazovali. Obvykle porciujeme polozamrznuté, takže sa bude hodiť aj ostrý nôž.
V tomto prípade sú krabičky rozhodne lepším variantom ako obyčajné, jednorazové, plastové vrecká, hlavne kvôli dopadu na životné prostredie.
MAUGLÍHO TIP
Vzhľadom na to, že človek je od prírody tvor lenivý a ja nie som výnimka, našla som si taký spôsob skladovania a porciovania mäsa, ktorý mi vyhovuje nielen z časového hľadiska, ale aj z hľadiska pohodlia.
- Obstarala som si dobre uzatvárateľnú väčšiu dózu a trochu miesta v chladničke.
- Vždy vytiahnem 1 kg mäsa a tomu úmernú časť vnútorností, zmiešam, nakrájam na menšie kúsky, pridám zeleninu a doplnky ako ROBORAN alebo oleje.
- Takto pripravenú zmes uložím do dózy, poriadne zavriem a nechám v chladničke, kým nejde do misky.
- Obvykle mi 1,5kg zmes vydrží v chladničke až 4 dni čerstvá bez zápachu, a to je dosť času na to, aby bolo mäso skŕmené.
Kosti zvyčajne vyťahujem podľa potreby do dózy zvlášť a striedam rôzne druhy mias a vnútorností, ale aj zeleniny tak, aby bol Mauglího jedálny lístok nielen vyvážený, ale aj pestrý.
Napísala Markéta
IG https://www.instagram.com/czech_frenchie/
https://www.vetamix.sk/roboran-barf-300g